Wednesday, 21 November 2012

SYURGA JANJINYA

Tiba2 rasa terdetik nak luahkan sesuatu yg berbuku dihati eila ni. Memandangkan ramai sahabat2 eila yang menjejakkan kaki ke alam perkahwinan.


Jodoh itu rahsia Allah terhadap kita..dan kita tidak tahu apa yang akan terjadi di masa akan datang. dugaan memang sentiasa datang pada hambaNya. cuma kita yang kena pandai uruskan dan jangan cepat melatah..

Beralih kita kepada soal rumah tangga. perkahwinan adalah satu ibadah malahan ia adalah sunnah Rasullullah. apa yg indah dalam sebuah perkahwinan? bila kita mampu membawa rumah tangga yang dibina ke jalan Allah..mengikut syariat islam dan membawa kesempurnaan dlm beragama

 Seorang isteri wajib taat pada suami selagimana suami tidak menyuruh utk melakukan sesuatu yg melanggar syatiat.dan menjadi tanggungjawab suami pula untuk menghormati dan memenuhi hak2 seorang isteri.

 Bila diuji Allah dengan suami isteri perlu berjauhan,maka akan ada tuntutan2 hak yg tidak tertunai dan tidak bisa dijalankan. maka disinilah letaknya kesefahaman dalam berumahtangga. dan apa yg penting ialah keyakinan dan pengharapan kpd Allah sbgai tmpt betgantung...
 
Semoga hamba Allah yg masih belum setahun jagung melayari alam rumah tngga dan sahabat2 yg lain diuji Allah dengan ujian berjauhan dengan suami tetap sabar...dan yakin dengan takdir Allah

Allah menguji kita kerana Allah tahu kita mampu menerima ujian ini dengan hati yg redha. 


Air mata itu bukanlah tanda kelemahan kita semata2 tapi kerana fitrah hati seorang wanita yg cukup lembut dan penuh rasa kasih dan sayang....indahkan menjadi seorang wanita...indah lagi menjadi seorang isteri...dan bertambah indah saat kita menjadi seorang ibu..

Selamat Pengantin Baru..dan selamat menjalankan tugas sebagai suami isteri yg terbaik kpd sahabat2ku yang baru mendirikan rumah tangga...





Saturday, 17 November 2012

PERMATA DARI SYURGA



Sejak dua minggu lepas, tekak rasa loya2 dan mual
selera makan pulak tiba2 macam dah hilang terus...
aduhaiii...dua minggu makan tak tentu.
perut rasa lapar tapi nk makan tak selera langsung
lebih2 lagi kalau makanan pedas..asam pedas? yeuw... 
.
.
.
pregnant ke? tak kot cuz eila breastfeeding bulan, jadi memang susah nak lekat kan..selama breastfeeding ni memang langsung tak sentuh pil perancang..

. 
. 
sejak si bulan umur setahun memang teringin nak timang baby sampaila bulan umur setauhun 8bulan..resultnya...
.
.
.
Alhamdullillah..

permata dari syurga rupanya. patot lah si bulan asyik meradang and buat perangai je..bulan nak dapat adik ye..hik.tengok la tu..asyik merengek je tak boleh salah sikit.

.
.
.tak sia2 eila pakai premium beautiful secara konsisten. tengok je la kakak eila sendiri pon pregnant and tengah tunggu hari sekarang. kak wid, biz partner my sister pon pregnant...

 salah satu benefit Premium Beautiful yg eila sendiri jadi testimoni..design pb itu sendiri yang sempurna yang dapat menyokong rahim dan insaAllah...usaha tangga kejayaan.. finally,tuhan makbulkan doa kami...alhamdullillah...


......
bila bunny dpt tau..

senyum dan bertambah syg...dea pon memang rindu nak pegang baby..










Thursday, 15 November 2012

SEMINAR SM/SSM CYCLE 3 GLAM

SEMINAR SM/SSM CYCLE 3 FOR GREEN LEADER GROUP


10.11.12

 Alhamdullillah selesai seminar yang berprestij
atas kepimpinan Green Leader Group pada tarikh
yang cantik ni..
Lihat betapa ramainya usahawan2 yang makin 
melonjak naik membina nama dan kejayaan.membuktikan bertapa kukuhnya company hingga melahirkan permata2...ehem..nampak tak eila mana? 

masing2 tak lepaskan peluang mengasah minda dan ilmu yang diberikan oleh cdm-cdm Green Leader Group

ila bersama cdm maisarah yang sweet dan rakan2 menjamu selera. nampak tak sis eila sebelah eila tu even perut dah sarat ngandong tapi semangat
tetap membara
eila nampak gemuk pula ye...terpaksa sengetkan badan sbb camera tak muat.huhuhu..
tekun sungguh masing2 mengejar impian. yang datang
dari utara,selatan,barat,timur berkumpul di sini
demi mencapai impian

The topic for this seminar:
**Takwim syarikat by cdm Adibah: to give clear picture to all beginners, their path and direction in this business

 **Social Media Marketing by cdm Alfath: how to set up your online tools, strategy and future social media marketing

 **Perasan SM dan SSM by cdm Sha dan cdm Naa: what beginner should know and should do. how to communicate with client and etc.
 and last slot from our CDM Hanis with



"Journey of a thousand miles,begin with first single step"
untuk berjaya dalam business,ia bukan datang secara semulajadi, tapi semua hasil dari belajar, di asuh, di didik dan bekat kesungguhan kesabaran, perubahan sikap dan sebagainya menjadi faktor kejayaan.

 Dan kejayaan dalam bisnes ni bukan setakat kejayaan duit or material semata2 tapi you can improve yourself dalam dan luar...dlm hubungan dengan semua rakan kongsi dan paling seronok bila rakan kongsi kita sama2 berjaya macam kita seperti apa yang dilakukan oleh semua CDM kita.

 semoga apa yang kita lakukan di rahmati Allah dan kita sama2 mendaki kejayaan bersama..insyaallah...

Monday, 22 October 2012

BRESTFEEDING WITH PREMIUM BEAUTIFUL



Ramai yg tanya ela kalau pakai pb ni boleh ke buka nak susukan baby?


Ela suka nak jawab soalan ni sebab anak eila sampai sekarang
masih brestfeeding even umur setahun 7bulan. 

.
yuuk eila explain betapa specialnya pb
.
.
.
*Direkacipta sesuai bagi mereka yg nenyusu badan
*susu badan tidak akan mengering malahan produksi susu badan menjadi semakin lancar 
*anda tidak akan merasai pembekakan susu jika berlaku gap penyusuan kerana cup premium beautiful menyeimbangkan pembesaran buah dada dan produksi susu
*payudara anda tidak akan jatuh malan akan lift up dengan pemakain PB
*ini berbeza sekali dengan pemakaian bra biasa yg memberi kesan menekan kebawah yg akan memburukkan keadaan di mana payudara akan jatuh tanpa sedar
*sesiapa yg mengalami payudara lembin akan pejal dengan Premium Beautiful
.
.
.
ciri2 long bra Premium Beautiful `Designated specifically for nursing'
.
.
Cara penggunaan hanya tarik cup ke bawah mudah dan cepat. baby anda tidak akan menunggu lama. payudara akan diampu oleh cup jadi ia tidak akan jatuh
.
.
.
cup Premium Beautiful adalah bersifat cotton bra yg mana memberi kesan selesa dan boleh bernafas kepada payudara anda yg mengandungi susu.
.
.
.
buat apa membazir membeli nursing bra
jika kita boleh mandapatkan Premium Beautiful 
sambil menyusukan baby untuk tahap kepintaran mereka, 
sambil kita menjaga kesihatan dan kecantikan diri sendiri 

.

call me for assist
010-7074662 eila









SHORT BRA PROMOTION!!



PB Short Bra benefitnya sama seperti PB bra cuma bra ni sesuai for those yg mengandung n pada sesiapa yg nak belum terbuka hati untuk pakai whole set of pb. 

 Lets see how this lovely thing twist your heart..





*Disulami dengan infra merah jarak jauh (Far-infrared Ray) yg direka khas berdasarkan kajian daripada bidang ergonomi.
*Ia dapat melindungi badan drpd sinaran UV dengan berkesan serta mengalakkan peredaran darah
dan kadar metabolisme 
*Dapat meningkatkan keanjalan payudara dan 
mengalakkan pertumbuhan payudara
*3 keping jahitan coli berstereoskopik yang dapat
menampung payudara agar ia tidak jatuh dan
*Mempunyai rawan keluli yg berfungsi utk menegak
dan mengukuhkan kedudukan payudara yg betul. 
* Rekabentuk yg berkuasa mampatan dan tegangan
dibahagian depan dapat meningkatkan garis payudara
dan menyokong bhgn dada serta mengurangkan 
lemak di bhgn belakang badan.
 *Bentuk U yg direka pd bhgn belakang badan dapat menonjolkan kontur badan yg menarik
*Kuasa serapan yg baik,sesuai dipaki seharian
*Mempunyai kuasa regangan dlm semua hala yg dpt
diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan
badan tanpa mengubah reka bentuk asalnya.


Berminat? Jom ramai2 pakat kita
dapatkan bra LIFETIME WARRANTY!!
call me 010-7074662 eila 
to get special price n free consultant....





Tuesday, 16 October 2012

BULAN SPIRIT!!!

Salam...uols..
Hari isnin yg indah ni teringin nak write down and share wif uols bout REALITY OF LIFE!!

Hari ni eila ke bersama bulan and hubby
after pulang dari kerja terus ke Jusco just for 
give a little fun to bulan. besides eila x de idea nak masak.
ehem...sbnrnye mmg nak cari something snack kt luar


sambil menjamu hidangan yg enak ni, lihat gelagat si bulan yg memang febret dia makanan berlandaskan
 keju n cream ni

hati terdetik, dulu waktu kecik2 takde pon semua ni. beruntung bulan..kalau boleh segala2nya nak bagi bulan. biar dia tahu mama dia sayangkan dia

.
.
bila perot kenyang boleh lah bawa bulan ke TOYRUS!



Tempat febret tu.if masuk jex bulan terus mengelepor..hahaha. tengok tu..menyengih sampai ke telinga



tapi tiba2 dengar suara budak menangis. rupa2nya anak seorang bro ni nak toys tapi bro ni tak belikan..


anak dia meraung2 tak nak keluar kedai.. sampai bro ni pukul2 marah2 anak dia. kesian..mungkin bro ni malu semua orang pandang dia.nak belikan mungkin tak cukup wang tp lagi kesian tengok anak dia.

  yela...tak dapat apa yg dia nak, kne marah pulak. 
.


Pada eila, jauh di sudut hati bro tu mesti sedih
tak dapat bagi apa yg anak dia nak. sanggup ke tengok anak kita meraung2.. salah satu sebab eila jump in bisnes pon sbb ni..sebab BULAN
ni baru seorang. .akan datang mungkin bertambah..
eila nak beri kelengkapan dan segala keperluan anak2 dengan cukup. 
tak nak terlintas pon kt fikiran diorang yg 'mama tak sayang aku'

 Just name it cyg...kalau boleh kapal tu pon mama belikan...
tp nasib baik tak mintak. .huhuhuh.
.
.
  Eila bersyukur..semua yang eila ada hari ini berkat usaha eila dan rezeki tuhan memang tiada sempadan.. Harapan untuk jaga amanah tuhan ni sebaik mungkin hingga hujung nyawa...aminnn..

Friday, 12 October 2012

BUSINESS OPPORTUNITY

BUSINESS OPPORTUNITY!!
PREMIUM BEAUTIFUL ENTREPRENEURSHIP PROGRAM

 **If u are searching for side/main income using social media marketing (facebook, blogging, twitter, instagram n etc)
**People who want to start a business but u do not have the idea and guidance...
**Mothers (or anyone) who wants a home based business
**Employers who are sick and tired of working hours for others
**Opportunity seekers who wants to add another income stream
** Goal oriented people who wants to earn 4,5,6 figure income
**For those who wish to have a financial and time freedom at young age
**Entrepreneurs who wants to diversify into other business... 
 
Congrate.....!!!! You click the right page...!!!
In Premium Beautiful Business....
We are backed up by strong and establish company
Hai-o Marketing Sdn. Bhd.

 Establish for 20yrs in Malaysia, Listed in BSKL Main
Board, Syariah Compliance and received many
awards such as Anugerah Perniagaan Beetika,
FORBES Asia Best Under A Billion List,
CSR Award (Corporate Social Responsibility)
and many more.  
We are selling most wanted and killer product is
Premium Beautiful Corset
Concerntrate and balance for 70% health and 30% beauty.
Superbrand, Lifetime Warranty, Comfort and its worth 
every penny..!! Thousands of women all over the world
has great experience ang gives positive feedback
wearing this magic corset.....!!     

With solid Plan Marketing that is fair and transpareny. Its doable, achievable by everybody who wants to become a 
Prmium Beautiful Entrepreneur. 
The plan marketing is based on unique franchise system, win-win situasion, NO money game business....NO skim cepat kaya....NO pyramid system. 


Starting percentage of bonus 21% up to 41% monthly. Low risks and low capital. Doing if full or part time...its your choice...!! and it is Long Term Business.


This business purely based on your efforts, continously teamwork and long term relationship between you, business partners and mentors. The more you give, 
 the more you get back..!!


You will lead by strong team under Green Leaders Academy Malaysia under the mentorship of CDM Hanis Haizi and CDM Maisarah Ibrahim.
The pioneer of Premium Beautiful Online Business.
 

Successful and experiences leaders with great teamwork, high motivation and will provide you with the best and latest strategy to built up your business. 6 figures income earners in this Premium Beautiful Business, proven leaders because of keep on building up leaders  from time to time.....
helping others to achieve what we're already achieved.
Backed up by multimillionaire and networking icon in Malaysia CDM Rohana Yusof and CDM Azlan Deraman
So....lets give yourself a chance to meet us and learn from us to set up this business. and learn from us how to do this business using Social Media marketing as a platform.
We can share with you our secret of success and guide you all the way along this beautiful, fun and enjoyabke journey. 

Start take your first step...!!
stop wondering this and that....just give yourself a chance...
and start take action.
Who knows..this little step will change your whole life like mine...!!


 Everything starts with believe
Believe to Achieve
 
So..don't wait too long..
take my hand and i'll walk together with you along the journey...

 
Rzillah ari (Eila)
010-7074662
yukichoc1234@gmail.com