Monday, 1 October 2012

YOU CAN DESIGN YOUR FUTURE

Salam....
Indahnya hari2 yang dilalui sejak berbisnes Premium Beautiful.Eila sangat bersyukur kehadrat illahi kerana telah menunjukkan pintu rezeki depan mata...
 mulanya perasaan takut memang ada. bisikan2 kecil terngiang2 kat telinga 'tak payah la eila..cukup la apa yang ada..bukan tak cukup makan pon' 'kalau tak berjaya macam mana? apa kata kawan2, husband, family, jiran..aduhai..' 'laku ke jual baju dalam je kot,ada orang nak beli ke?'
Memang macam2 terlintas difikiran sebab eila memang zero pasal bisnes ni. Kalau setakat jual gula2 kapas ke mashmallow ke boleh la kot.Hahaha... tapi eila gagahkan hati dan nekad untuk mengubah jalan cerita eila kat bumi tuhan ni. mungkin certain orang sudah selesa dengan hidup sendiri.


Macam eila..before this hari2 bangun pagi ready pergi keje then buat keje daily..balik dah penat...hujung bulan dapat gaji. life so bored... bila duduk sorang2 terfikir keje bawah orang ni sampai mati pon tak kaya. mana nak bayar duit uma, duit air api, duit insurans, duit dapur...last...duit SHOPPING!! Mungkin dapatla bershopping tapi dapat 2-3 helai je...cukup ke?



Eila memang bersyukur diberikan segala keperluan yang cukup...anak yang comel dan suami yang memahami.. happy bila masuk toyrus tengok anak, si bulan ni pilih toys mana yang dia suke. kalau dulu malas nak singgah..bukan dapat beli pon..sayang duit nak bayar toys yang mahal. baik duit tu buat beli barang dapur.
 

Dulu nak makan kat restaurant ni kena tunggu gaji baru boleh makan. Sejak berbisnes alhamdullillah tengah2 bulan orang lain ikat perot makan kat rumah, eila masih tersenyum pilih mana je nak makan. especially anak eila, si bulan ni memang suka tempat2 makan jenis santai dan beriadah. penat shopping boleh lepak makan2..bahagianyaa... duit gaji tak usik pon ok..
 

Pucuk dicita ulam mendatang...tepat betol masanya bila family mentua ajak bercuti bersama. Dah lama rasanya tak berehat2 memanjakan diri. lagipon sayang nak ambil cuti lama. Tak fikir panjang..on je. ehem...tak usik duit gaji lagi ok..tengah bulan lak tu bercuti..steady...

Pada eila tak ada yang mustahil asalkan kita sendiri tidak putus asa dan usaha tanpa henti kearah apa yang kita hajati. Lombong emas dalam diri adalah fikiran, jangan jadikan perasaan takut dan ragu2 menguasai diri. because of all that thing will drag us to be a LOOSER! Cabar diri sendiri untuk buktikan kepada semua. Thats what im hold now..

Teringat waktu sekolah dulu cikgu cakap kalau nak berjaya kena belajar pandai2. Now eila apply semua tu bila leader dan biz partner mencurahkan segala ilmu yang penuh di dada. eila serap segala ilmu macam akar pokok menyerap air dalam tanah. Go Go Chayok!!
Jangan terkejut bulan pertama eila jump to this business, eila dah dapat bonus----->RM4000++

No comments:

Post a Comment