Wednesday, 21 November 2012

SYURGA JANJINYA

Tiba2 rasa terdetik nak luahkan sesuatu yg berbuku dihati eila ni. Memandangkan ramai sahabat2 eila yang menjejakkan kaki ke alam perkahwinan.


Jodoh itu rahsia Allah terhadap kita..dan kita tidak tahu apa yang akan terjadi di masa akan datang. dugaan memang sentiasa datang pada hambaNya. cuma kita yang kena pandai uruskan dan jangan cepat melatah..

Beralih kita kepada soal rumah tangga. perkahwinan adalah satu ibadah malahan ia adalah sunnah Rasullullah. apa yg indah dalam sebuah perkahwinan? bila kita mampu membawa rumah tangga yang dibina ke jalan Allah..mengikut syariat islam dan membawa kesempurnaan dlm beragama

 Seorang isteri wajib taat pada suami selagimana suami tidak menyuruh utk melakukan sesuatu yg melanggar syatiat.dan menjadi tanggungjawab suami pula untuk menghormati dan memenuhi hak2 seorang isteri.

 Bila diuji Allah dengan suami isteri perlu berjauhan,maka akan ada tuntutan2 hak yg tidak tertunai dan tidak bisa dijalankan. maka disinilah letaknya kesefahaman dalam berumahtangga. dan apa yg penting ialah keyakinan dan pengharapan kpd Allah sbgai tmpt betgantung...
 
Semoga hamba Allah yg masih belum setahun jagung melayari alam rumah tngga dan sahabat2 yg lain diuji Allah dengan ujian berjauhan dengan suami tetap sabar...dan yakin dengan takdir Allah

Allah menguji kita kerana Allah tahu kita mampu menerima ujian ini dengan hati yg redha. 


Air mata itu bukanlah tanda kelemahan kita semata2 tapi kerana fitrah hati seorang wanita yg cukup lembut dan penuh rasa kasih dan sayang....indahkan menjadi seorang wanita...indah lagi menjadi seorang isteri...dan bertambah indah saat kita menjadi seorang ibu..

Selamat Pengantin Baru..dan selamat menjalankan tugas sebagai suami isteri yg terbaik kpd sahabat2ku yang baru mendirikan rumah tangga...





Saturday, 17 November 2012

PERMATA DARI SYURGA



Sejak dua minggu lepas, tekak rasa loya2 dan mual
selera makan pulak tiba2 macam dah hilang terus...
aduhaiii...dua minggu makan tak tentu.
perut rasa lapar tapi nk makan tak selera langsung
lebih2 lagi kalau makanan pedas..asam pedas? yeuw... 
.
.
.
pregnant ke? tak kot cuz eila breastfeeding bulan, jadi memang susah nak lekat kan..selama breastfeeding ni memang langsung tak sentuh pil perancang..

. 
. 
sejak si bulan umur setahun memang teringin nak timang baby sampaila bulan umur setauhun 8bulan..resultnya...
.
.
.
Alhamdullillah..

permata dari syurga rupanya. patot lah si bulan asyik meradang and buat perangai je..bulan nak dapat adik ye..hik.tengok la tu..asyik merengek je tak boleh salah sikit.

.
.
.tak sia2 eila pakai premium beautiful secara konsisten. tengok je la kakak eila sendiri pon pregnant and tengah tunggu hari sekarang. kak wid, biz partner my sister pon pregnant...

 salah satu benefit Premium Beautiful yg eila sendiri jadi testimoni..design pb itu sendiri yang sempurna yang dapat menyokong rahim dan insaAllah...usaha tangga kejayaan.. finally,tuhan makbulkan doa kami...alhamdullillah...


......
bila bunny dpt tau..

senyum dan bertambah syg...dea pon memang rindu nak pegang baby..










Thursday, 15 November 2012

SEMINAR SM/SSM CYCLE 3 GLAM

SEMINAR SM/SSM CYCLE 3 FOR GREEN LEADER GROUP


10.11.12

 Alhamdullillah selesai seminar yang berprestij
atas kepimpinan Green Leader Group pada tarikh
yang cantik ni..
Lihat betapa ramainya usahawan2 yang makin 
melonjak naik membina nama dan kejayaan.membuktikan bertapa kukuhnya company hingga melahirkan permata2...ehem..nampak tak eila mana? 

masing2 tak lepaskan peluang mengasah minda dan ilmu yang diberikan oleh cdm-cdm Green Leader Group

ila bersama cdm maisarah yang sweet dan rakan2 menjamu selera. nampak tak sis eila sebelah eila tu even perut dah sarat ngandong tapi semangat
tetap membara
eila nampak gemuk pula ye...terpaksa sengetkan badan sbb camera tak muat.huhuhu..
tekun sungguh masing2 mengejar impian. yang datang
dari utara,selatan,barat,timur berkumpul di sini
demi mencapai impian

The topic for this seminar:
**Takwim syarikat by cdm Adibah: to give clear picture to all beginners, their path and direction in this business

 **Social Media Marketing by cdm Alfath: how to set up your online tools, strategy and future social media marketing

 **Perasan SM dan SSM by cdm Sha dan cdm Naa: what beginner should know and should do. how to communicate with client and etc.
 and last slot from our CDM Hanis with



"Journey of a thousand miles,begin with first single step"
untuk berjaya dalam business,ia bukan datang secara semulajadi, tapi semua hasil dari belajar, di asuh, di didik dan bekat kesungguhan kesabaran, perubahan sikap dan sebagainya menjadi faktor kejayaan.

 Dan kejayaan dalam bisnes ni bukan setakat kejayaan duit or material semata2 tapi you can improve yourself dalam dan luar...dlm hubungan dengan semua rakan kongsi dan paling seronok bila rakan kongsi kita sama2 berjaya macam kita seperti apa yang dilakukan oleh semua CDM kita.

 semoga apa yang kita lakukan di rahmati Allah dan kita sama2 mendaki kejayaan bersama..insyaallah...