Tuesday, 23 April 2013

GLAM AT JOHOR!!

Finally...GLAM Johor start launching for Southern Region...syukur..
sebelum ni kalau nak ke class GLAM kena ke KL. But now with the all concern from our CDM Hanis Haizi, class GLAM was ON HERE!! 

 
 DO I LOOK FAT??! well...mak buyung dah nak masuk 8 bulan memang lah begini. tapi semangat tetap kental uols...orang lain mungkin sedap tidur or lepak depan tv tapi eila gagah melangkah ke GLAM menimba ilmu. siapa cakap ilmu bisnes wujud dari lahir? menimba ilmu hingga ke negara china. betul tak?!!



Eila kira yang terawal sampai terus cari seat depan. Eila dapat 3 rows yg depan. yeahooo!! mari menuntut ilmu..

wow!! can you see this class was FULLHOUSE! ni pon ade lagi yg masih belum sampai terpaksa rapatkan saf..hehe...concerntrate on speaker and write down the note..every minute is GOLD!!

After class finished around 11pm, continued to updated my blog. Reviewed my note..and sempat lagi reply wechat dari client..gheee..tiada apa yang datang bergolek dalam dunia ni jika tiada usaha untuk mendapatkannya. Dan kejayaan datang dari kesungguhan, air mata dan pengorbanan..
 
last touch from CDM Fazi. satu2nya CDM di Johor. even eila direct CDM Maisarah Ibrahim, but kami semua satu bumbung yg sama. under Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) and the founder is CDM Hanis Haizi.

WELL..suatu hari nanti turn eila as a speaker kat depan tu..

Monday, 22 April 2013

TERM BIZZ!!!

Salam semua

Mesti ada antara kita, yang masih tercari-cari ape biznes or side income utk menjana pendapatan keluarga kan? or at least tambah yang mana2 tak cukup tu...

Believe me, I was one of them... selalu imagine sorang2 mcm mana nak KAYA or at least ada DUIT... Hmmmm

And bila tengok orang muda drive kereta besar, bawak designer handbag yang 5 angka harganye.. mesti terus terpikir " mesti laki dia kaya... or mesti anak orang kaya dia ni" Tapi sebenarnye bila buat biznes Premium Beautiful ni, I realized that :

I don't have to be rich man's wife or anak orang kaya...

sebab kita sendiri mampu mengubah nasib kita! :)

This business is not all about making money semata-mata or ajak orang join biznes kita.. It is life changing process...

nak transform from :

Penakut jadi Berani
Pemalu jadi PEramah
Demotivated jadi Full of motivation
Pasif to active
malas pada rajin!


Orang tanya macam mana nak kekalkan biznes yang berpanjangan???
Senang saja... TARGETKAN UNTUK BIZNES PARTNER kita ... bila mereka DAPAT, mereka pasti HAPPY dan pastinya nak BUAT lagi!! Itu formula simple!!

And as a Leader, kita sentiasa kena berada di hadapan, kerana kitalah tunggak kejayaan biznes kita.. dan menjadi CONTOH yang terbaik buat business partners kita. Kalau buruk emak, buruklah anak2 nya...kalau mak elok insyaAllah anak2 semua duplicate je cara mak dia tadi..:D

Tiada pemimpin nak tengok rakan kongsi dia GAGAL... kecuali pemimpin yang bodoh. heeee

Biznes ni win-win situation, kita kerja keras kita yang dapat bahagiannya.. dan konsep biznes yang dijalankan ialah TEAM WORK PROJECT! Best kan! Ada tak dalam kehidupan seharian rakan sekerja kita or bos kita nak tolong capaikan target kita? Or naikkan pangkat kita? U takkan jumpa mana2 biznes or di tempat kerja ada orang willing to do that.

So ape tunggu lagi! Ayuh bangkit segera!!!

Sunday, 21 April 2013

SETIAP BERNYAWA AKAN MATI...

sunday, April 21,2013..

 3pm eila mendapat perkabaran dari rakan,seorang sahabat kami telah kembali ke rahmatullah..

 arwah sebenarnya dah lama menghidap penyakit kanser yg kronik. teringat zaman kolej dulu even tak rapat sangat tapi kami pernah belajar dikolej yang sama dan stay rumah sewa as jiran..terkilan juga sebab masa arwah sakit tak kesempatan ziarah..

 setiap yang bernyawa pasti mati..

 kita yang masih hidup ni kena teruskan kehidupan sebagai khalifah di bumi Allah ini.. mati tidak mengenal tempat, masa atau umur..jika ajal sudah tiba, kita akan pergi menghadapNya.


 dalam usia yang muda meninggalkan anak yg masih kecil yang masih memerlukan perhatian seorang ibu,ibu pergi untuk selamanya..


 semoga keluarga arwah tabah menghadapi dugaan dan ketentuan illahi..

 semoga arwah ditempatkan dengan golongan beriman..

 salam rindu dari sahabatmu...



Thursday, 18 April 2013

MORE TESTIMONI OF PB



Premium Beautiful helps to balance your hormone estrogen and progesterone. One of our business partner dah 4 tahun menunggu nak anak tapi tak dapat2 jugak.. but with the helps of Premium Beautiful + Herba Maharani ( kira makan consistently ) Alhamdullilah she's now pregnant.




Not only, kalau ada masalah keputihan, cyst,fibroid, prolapsed uterus, irregular period flow dan macam2 lagi yang berkaitan dengan masalah wanita.. Jangan biarkan ia mengangu diri anda!!
Premium Beautiful membantu menghilangkan "bau" yang tidak menyenangkan... yelahh nanti kan suami pun lari!!

Call: 010-7074662



KERANA DIRI MU BEGITU BERHARGA!!

BILA BIZ DIHUJUNG JARI!!!

**eila sangat admired pada CDM Hanis Haizi. sikapnya yang tak jemu mencurahkan ilmu seperti seorang ibu. aduhaii..hanis.. eila nak berkongsi dari blog CDM Hanis Haizi..lets check this out below...

  ***credit to CDM Hanis Haizi


uols nak tahu tak sejak CDM hanis join biznes ni, benda pertama skali beliau pikir ialah Business Partners melalui Blogging and also Facebook!! Sebab orang pendiam macam beliau mana de kawan....and orang suka label hanis SOMBONG.

tapi sebenarnya bila eila dah start berbisnes under GLAM, apa yg hanis lalui eila dah start lalui sekarang..what the lovely life eila lalui..hari2 yang datang sangat indah dan NO MORE WORD STRESS, USELESS, BORED WITH LIFE..

Imagine this bangun tido pagi2 dapat SMS-es pastu email x cukup lagi phone call.. Bertalu2 orang nak beli PB dan juga join business!! Sampai la dah nak tutup mata nak tido.. Mudah bukan??!!


Dan masa almost 1 year ni eila copy seperti mentor, buat blog takde lah ramai readers macam hari ni.. Boleh kate dulu nak hit 10 reader a day pun susahh... but now dengan buat biznes kami ada SECRET macam mana nak gain traffic! :D


Why internet? Becoz most of YOU spend infront of the computer bukan?! KAlau tak Facebook mesti ade blog or bloghopping!!

Dan percaya tak eila cakap yang eila boleh dapat customer PB in one day like 10 macam tu?! Kewlness!!

CDM Hanis cuma suri rumah yang tak tahu jalan or pun boleh buat biznes ni! Because biznes ni u can work from home or anywhere janji u complete pancaindera ade mata tangan kaki.. hehe

Dan yang best 70% business Premium Beautiful you all jumpa kat mana-mana blog adelah diconquer oleh group CDM HANIS!!


dan kini terbaru 2 lagi blogger tegar telah menjadi seangkatan dengan kumpulan kami iaitu

And for me lah sangat2 rugi jika u duduk depan computer but you tak dapat generate income! Bukan sahaja Nuffnang, tapi kita boleh generate money from internet je.


Remember WORK SMART!!

Mereka menggunakan CARA yang SAMA!! BLOG and FACEBOOK babehhh

Kejayaan MESTI ada CARA! dan inilah CARA yang paling PANTASS!!!!