Tuesday, 2 April 2013

MINAT BERBISNES TAPI.....

 Hari ni hari kedua ela bergelar businesswomen sepenuh masa setelah hampir 5 tahun bekerja di bawah naungan The Puteri Pacific Johor Bahru in Account Department


Nak share something with uols..ela dapat banyak email,sms,pm and call yang berminat nak tahu pasal bisnes. syukur..tapi banyak pula alasan...



 tak ada duit buat bisnes


 sebab itulah kena buat biz barulah ada duit. orang sanggup setiap bulan bershopping beratus2 habiskan duit gaji bulanan then hujung bulan sanggup makan sardin, megi ngan telur sebab duit habis bershopping. sanggup berhabis dan buat loan untuk raya, renovate rumah,emergency atau etc atau tp tak sanggup buat loan utk biz. fikirkan..biz ni biz seumur hidup.tak perlu rolling modal pon. sebab tu ela choose biz ni sambil berfacebook, chatting, blogging, intagram ela boleh berbiz. tak perlu kedai, rolling modal, pekerja. jangan tipu diri sendiri bila kata duit tak menjamin kebahgiaan. makan,education anak,rumah,api air,semua guna duit..fikirkanlah...


tak ada masa buat biz...

 Inilah juga sebab berbiz.bayangkan kita makan gaji sebab ela pon sebelum ni keje makan gaji.masa kita banyak habis di opis.pagi2 da keluar balik petang.masa utk ank and fmily malam je.esok benda yg same kite lalui.kalau buat overtime sampi uma kol9-10.ank pon da tidur..tak kesian ke.anak memerlukan perhatian dr kita lebih lg yang msih bayi.sebab tu ela pilih utk berbiz. ada masa utk family and ank..income lbih dari ela mkn gaji. sebelum ni ela berbiz bila balik keje tp skrg ela dah boleh buat fulltime biz. why not kita pilih yg terbaik n selesa utk kite n fmily klu kite boleh dpt lebih..betol tak...


 tak pandai berbisnes...tak pandai bercakap...

 ramai yang bagi alasan macam ni tapi jangan risau sebab once berbisnes ni, bisnes as a teamwork..kita ada mentor and protege. kita sendiri kene willing to accept segala ilmu yg diberi dan practise..practise makes perfect. dari A sampai Z akan diajar sehingga kita menjadi. kita takkan dibiarkan terkapai2. inilah istimewanya berbisnes ni..ela syukur grab peluang ni..



 tak reti drive...takde transport...

 sebab tu lah biz ni dipanggil online marketing..90% biz ni cuma di hujung jari je. hanya berfacebook,intagram,blogging,chatting,twitter n etc kite apply utk biz ni. bukan perlu terjah orang ari2. appointment cuma 2jam dan tak perlu hari2. seminggu mungkin 2 kali jmpe client..seronoknye..kite gunakan segala teknologi yg ada. PM Najib pon tekankan isu ni kan..elapon sampai sekarang takde lesen..huhuhu..kalau ada appointment ela sendiri decide when and where. bila hubby free leh tolong hntar ela..see...tiada alasan sebenarnya...
 so......

 i will lead you for being shine bright like a diamond!!
 call or pm me
 rzillah ari 010-7074662
lets meet up..now your turn....














No comments:

Post a Comment