Tuesday, 30 July 2013

PB PROMOTION RAYA NASHA AZIZ

Punyalah meletop2 premium beautiful ni. lagi2 untuk promotion raya. tak cukup tangan mereply inquiry and order from customer. yang rasa dah terlambat rebut promotion raya jangan risau... sebab..


 PROMOTION RAYA DILANJUTKAN!!

sehingga habis raya terakhir. jadi jangan risau..boleh dapatkan harga termurah untuk set lengkap Premium Beautiful korset




.

.

.

.


hah..nampak tak tu. Nasha Aziz pon dapat watak agent PB dalam scene drama.glamour la uols yg nak pakai PB nanti ye..hehe


KENAPA SETIAP WANITA KENA ADA SATU SET PREMIUM BEAUTIFUL?






can order Premium Beautiful from me. dapatkan harga murah untuk promotion raya and rebate RM150!!  or business sharing..do buzz me...



email me
 yukichoc1234@gmail.com
 facebook
 Rzillah Ari
 whatsapp/text/wechat
 0107074662
 instagram
 rzillahari

 









Friday, 26 July 2013

PUDING ROTI MILO



 Entah mimpi apa tiba2 teringin nak buat dessert sendiri..ye la..since banyak masa kat rumah kan.lepas letih mereply whatsapp dari customer..set appointment semua.. terus je google cari resepi buat puding..so..ela nak kongsilah kan resepi.. ni first time tau buat..lalala..




 PUDING ROTI MILO



Bahan-bahannya:

 1 paket agar2 tali tanpa warna
 4 keping roti gardenia *di buang kulit
8 cawan air 1/2 cawan gula
 1 cawan susu pekat
1 cawan susu cair
1 sudu kecil esen vanila
1 biji telur 1 cawan milo.


 Cara-Cara:

Masak agar2 bersama gula dan air.Hingga agar2 dan gula hancur.

 Sementara itu, rendam roti dalam susu cair dan carik-carikkan.Masukkan susu cair, roti, telur, esen vanilla dan susu pekat manis. Blend halus


Setelah agar2 dan gula hancur, masukkan bahan blend ke dalam periuk.

Kacau hingga mendidih dan pekat sedikit.Tutup api.

Ambil sedikit adunan dan asingkan, sementara selebih adunan tadi di masukkan milo dan kacau perlahan dengan api yang sederhana sehingga milo hancur.

Setelah itu, tuangkan berselang seli kedua-dua adunan ke dalam loyang sehingga habis dan biar sejuk.

 Simpan ke dalam peti sejuk.


 HAHAHA...sangat senang kan...excited tunggu dia keras dlm peti ais. asyiklah 5minit skali buka peti ais.anak ela makan bersuap2..kalau suka manis letaklah susu pekat tu lebih ye.tapi ela memang tak suka manis. so so je rasa..sedap plus sejuk..sangat sesuai untuk anak2..

selamat mencuba uols....:-)

Wednesday, 24 July 2013

TESTIMONI PB LAGI...LAGI...LAGI...

Alhamdullillah..since ela change from a worker to entrepeneur of Green Leaders Academy Malaysia, feedback yang positive je dapat dari customer


 the below more testimoni for PREMIUM BEAUTIFUL pula..chill uols!



 hah..ni my bestfriend yang pakai pb SEBULAN jer.. ade yang tanya kalau pakai pb, lengan boleh kurus ke? memang boleh! nampak kan perbezaan lengan si cantik ni.


yang ni customer ela wearing pb for 3 months... berkesan kan? No exercise. No slimming pills. No repeat order. Warranty lifetime uols..




 hah...ni from my mentor sendiri. now dah dapat weight before pregnant 2nd baby. wow!! seronoknya dapat shape and weight yg diidam2kan setiap wanita..













so, bila turn uols pula? pm me for free fitting, free consultant..dapatkan harga  

PROMOTION RAYA...

 jauh lebih murah dari harga biasa

 rzillah ari@ 010-7074662
whatsapp/wechat/text/

instagram@ rzillah ari

facebook@ Rzillah Ari

PETUA BANYAKKAN SUSU IBU

.Entry harini ela nak share petua banyakkan susu ibu.. even arwah adik,darwisy dah tiada, susu adik tu ela bagi kakaknya,darmia.. sebab darmia pon memang breastfeeding sejak baby.

ramai juga kawan yang tanya ela. "banyaknya susu ko ela,aku ni susu dah kering.memang nak bagi breastfeeding tapi ada setitik dua je". hah!! kat sini ela nak share..

PETUANYA???
 .
 .
 .
 .
 .



*BUNGA MELUR DAN DAUN PUCUK MANIS
 Giling daun bunga melur atau daun pucuk manis sehingga halus dan tampal di sekeliling payu dara pada waktu padi sebelum mandi. tapi lepas tu time nak susukan baby jangan lupa bersihkan kawasan payu dara dulu.

*KACANG TANAH

kacang tanah mengandungi kandungan protein yang tinggi, zat besi, vitamin E, kalsium, vitamin B kompleks dan fosforus. kandungan protein dalam kacang tanah lebih tinggi drpd daging,telur and kacang soya.jadi,digalakkan  mengambil kacang soya yang dipanggang bersama susu kambing

*LONGAN KERING

Rebus segenggam longan kering yang telah dibasuh bersih dengan 3 cawan air sehingga kembang. then apa tunggu lagi..minumlah airnya.yang ni sedap la kan..hehe

*DAUN SIREH

sapukan sedikit minyak kelapa pada daun sireh.layurkan pada api sehingga layu.setelah suam,tekapkan pada payu dara. lakukan setiap hari sehingga susu badan banyak.

*HALBA DAN JINTAN HITAM

cuci halba atau jintan hitam bersih-bersih. selepas itu keringkan dan simpan dalam bekas bertutup. cara menggunakannya, rendamkan 1 sudu halba atau jintan dalam segelas air panas selama 15minit. tapis dan minum airnya.


*SUSU

 banyakkan minum susu. seeloknya mengambil hidangan susu 3-4 kali sehari.



 AND THE LAST AND BEST PETUA EVER IS.....

 .
 .
 .
 .
 .



nak tahu lebih lanjut Premium Beautiful boleh banyakkan susu..meh tengok entry ela sebelum ni..

Sunday, 21 July 2013

OREO CHEESE CAKE dessert maniac

Lately asyiklah gogle how to make a dessert especially A  

CAKE!!!


ok...ela share resepi yang ela dapat from Other lovely blog..weee....

 OREO CHEESE CAKE!!


 hah...macam mana? tergugat tak? ala2 ice cream cake BR kan..pic pon ela ambil
dari pemilik asal ye.. 

 SCROLL DOWN
 .
 .
 .
 .
 .



BAHAN2NYA (MENGGUNAKAN LOYANG 7")
BAHAN A
-OREO CRUSH-24 KEPING OREO BUANG KREMNYA DAN DITUMBUK HALUS - 50 GM BUTTER DICAIRKAN

 BAHAN B
 - 500 GM CREAM CHEESE
- 150 GM GULA KASTOR
 - 50 ML AIR PANAS
- 3 SUDU KECIL GELATINE
 - 2 SUDU BESAR JUS LEMON
 - 50 GM OREO DI CINCANG ATAU DITUMBUK KASAR

BAHAN C
 - 200 ML WHIPPING CREAM NO DIARY (SWEET) DI PUKUL HINGGA KENTAL

 *** SEKIRANYA TAK MAU CHEESE KEK TERLALU TEBAL BOLE BAGI 2 SUKATAN ASAL. SEMENTARA TUK CRUSH OREO REMAIN THE SAME AMOUNT TUK LOYANG 7" ***

 OK! START! GO!
 .
 .
 .
 .

CARA2NYA
1. SATUKAN BAHAN2 A DAN GAUL RATA.
2. GRISKAN PADA BAHAGIAN BAWAH LOYANG SAHAJERR DAN MASUKKAN OREO. RATAKAN DAN TEKAN2 HINGGA MAMPAT ADUNAN OREO.
 3. BAKAR PADA SUHU 180C SELAMA 10-12 MINIT BERGANTUNG PADA OVEN MASING2. SETELAH MASAK SEJUKKAN.
 4. PUKUL BAHAN C HINGGA KENTAL DAN KETEPIKAN
5. BAHAN B, MASUKKAN GELATINE KEDALAM AIR PANAS DAN BIARKAN IANYA LARUT. SETELAH LARUT KACAU SEDIKIT.
6. PUKUL CREAM CHEESE BERSAMA DENGAN GULA HINGGA BERKREM. MASUKKAN GELATINE DAN GAUL KAUP BALIK HINGGA RATA.
 7. MASUKKAN LEMON JUS DAN OREO. GAUL HINGGA RATA.
8. SATUKAN PULA WHIPPING CREAM DAN GAUL KAUP BALIK HINGGA SEMUANYA TERGAUL RATA. JGN SAMPAI ADUNAN CAIR PULAK YERR.
9. TUANGKAN ADUNAN INI KEATAS OREO CRUSH YG TELAH SEJUK TADI. RATAKAN DAN LETAK LAA BISKUT OREO SEBAGAI DECO DIATASNYA.
 10. SEJUKKAN ADUNAN KEDALAM ESBOK SELAMA 4 JAM ATAU LEBIH. KALAU NAK LAGI SEDAP...SEBELOM MAKAN MASUKKAN DALAM FREEZER SELAMA 15 MINIT...

 SIAP!!!!! YA ALLAH!! TAK SANGKA SENANG JE BUAT KEK NI. HEHE..

inilah hasilnya kalau dah siap..nyummy!





kagumlah orang yang pandai buat kek ni..super duperlicious!!! tengok dah tau sedap..





Wednesday, 17 July 2013

TESTIMONI MARINE ESSENCE BEAUTY BAR

Sebelum ni eila pernah explain details about the miracle of

MARINE ESSENCE BEAUTY BAR

and now Marine Essence body wash also available with the same function with Marine Essence Beauty Bar

Who should using the Marine Essence?

and the testimoni



akak ni umur dah 40++ but still look young. using Marine Essence with consume take BB Plus collegen.






ordering now or u can be one of GLAM team to be entrepreneur of Marine Essence with low capital..

i show u how..

pm/whatsapp/wechat/inbox/text

RZILLAH ARI

010-7074662



BAMBOO SALT/GARAM BULUH in your daily life

 How to get the benefit of Bamboo Salt or Garam buluh in your daily life...??

 YES!

 Ramai yang tanya how they can actually consume this Bamboo Salt/ Garam Buluh in their daily life..ada yang tanya boleh makan dengan nasi ke? wajib minum je ke? n etc..  

ACTUALLY THERE ARE FEW WAYS..
 because this Bamboo Salt/Garam Buluh product has been introduced in

1) BAMBOO SALT/ GARAM BULUH PREMIER DRINK



 to be taken as a daily intake depends on the persons need

 for normal people it can be taken once or twice daily for diabetes/ high blood pressure/heart attacj/ cancer you can ask and call us for consultation, 
 
 might need doctor advice also depends on that individual condition 

i truly recommend this product for anyone yang mengalami batuk/ sakit tekak/ selsema/ berkahak untuk anak pon boleh.. 

just add very little amount into their milk or drinks just add this premier drink powder into plain water or any water that is sour and drink as usual can be taken day and night

2)BAMBOO SALT/ GARAM BULUH  PREMIER COOKING POWDER


to be add in your daily cooking as usual the taste is still the same instead of using normal/chemical salt...use bamboo salt and get more benefit for your health

 3) BAMBOO SALT/ GARAM BULUH MINERAL COFFEE



the easiest and yummiest and cheapest way to get the benefit of bamboo salt in your daily intake its MINERAL COFFEE good taste and good aroma...!!

 everyone should try this... give it to your parents/siblings/relatives or anyone that u love...!!!


 so..that is the three easy way to take BAMBOO SALT/GARAM BULUH in your daily routine  

CHANGE your SALT now from normal/chemical Salt to Organic/benificial Salt

 RZILLAH
 010-7074662





RAMADHAN GLAM JOHOR






pinky shawl was choosen untuk menuntut ilmu malam ni. Awal2 dah decided iftar bersama keluarga mertua.



lepas iftar, tepat jam 830 class bermula.semangat berkobar ni nak serap aura banyak2. nak serap ilmu berbakul2.Malam ni CDM Maisarah turun padang untuk sama2 membaja protege. Inilah yg diterapkan dalam GLAM.Leaders sentiasa support and guide kita.



tajuk malam ni sangat menarik 'Tanggungjawab Terhadap Rakan Kongsi'. membina rakan kongsi ibarat menanam pokok. perlu disemai,dibaja dan yang paling penting untuk mengekalkan hasil tanaman tadi. Itulah objektif dalam GLAM. dan the same thing i do to my business partner.



yes! our objektif bukan setakat membantu rakan kongsi tapi membina rakan kongsi yang berjaya,kreatif,berdikari dan berkualiti. itulah tanggungjawab setiap pemimpin.



second slot with CDM Maisarah 'Time Is Everything'. Masa yang menentukan segala.orang yang berjaya adalah orang yang pandai MAXIMIZE masa. mengunakan setiap saat memngejar peluang.yang penting matlamat dan impian jelas and set di minda.



CDM Maisarah yang tak putus2 memberi tunjuk ajar kepada protege. peranan sebagai ibu bapa dalam bisnes. bisnes menjadi mudah dengan adanya kerjasama and teamwork dalam kumpulan.




ada ke dalam dunia ni lagi benda percuma? yes, in GLAM je training class provided FREE! ilmu diberi secara percuma. terpulang pada diri je nak atau tak nak. semoga mendapat barakah di bulan mulia ramadhan ini..insyaallah...