Friday, 30 August 2013

MY BULAN MY SOUL...

Asyiklah mentioned bulan..bulan...bulan... siapa bulan? hah..untuk pengetahuan semua, inilah bulan saya. tengok perubahan before and after

IRDINA DARMIA BINTI MOHD KHAIRUL KHAIRI



before


after

before

 after


before


after


after


after again


after again and again..


 baiklah..selit mama and papa juga.sibuk..hahahaha
 .
 .
 .
 .
 conclusion... bulan sudah..

GEMOKKKK!!!!

Monday, 26 August 2013

LATEST TESTIMONI FOR BB PLUS COLLAGEN














ordering now! feel free to check my entry before about this miracle
BB Plus Collagen
 get the special price!!





with love
 eila 0107074662



Saturday, 24 August 2013

GAJI RM6000 SUKAR BELI RUMAH- PELUANG PERNIAGAAN





 Ini adalah realiti. dengan gaji RM6,000 pun susah nak beli rumah yang harganya around RM 200,000. kalau ada pun location dia agak jauh dari pusat bandar. takkan nak menyewa sampai ke tua.

 berkat usaha eila dalam bisnes ni lah insyaallah next year dapat menjejakkan kaki dalam rumah sendiri. cant wait!!

 ok, back to the topic. Certain thing memang kita tak boleh nak kawal. contohnya inflation. tapi apa yang kita mampu buat? tambahkan income, so kita ada more purchasing power. situation ni bukan benda baru. semua orang pun tahukan. it's never too late when you decide to change your life

 Sesetengah orang terpaksa bekerja 5 hari seminggu, ada sampai 6 hari macam eila sebelum ni. hari-hari merempuh traffic jammed demi gaji RM2,000+ sebulan.that's why eila happy sangat bila rakan kongsi dapat buat extra income hingga RM4,000 ke RM5,000 secara sambilan.

 itupun diorang hanya spend time 2 jam sehari kat rumah depan laptop. sementara badan masih sihat, ada kudrat, inilah peluang kita nak kumpul saving secukupnya

 kat luar tu macam-macam jenis bisnes tapi eila choose GLAM sebab percent bonus yang company beri memang tinggi sampai mencecah 67%. marketing plan pula menggunakan sistem markah timbunan, satu-satunya company dalam malaysia yang mampu offer "non-expiry points" to all entrepreneurs

 plus..kita ada training centre under GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA (GLAM). dan sekarang setiap negeri dah ditubuhkan class GLAM. even orang yang tak pandai  buat bisnes pun boleh belajar sampai pandai. tak semua orang buat bisnes kerana minat.  

majority of us nak cari duit lebih sebab ada tanggungjawab, family,anak,parents.. only you know how your financial situation is.kalau kita rasa hidup kita selesa, bagaimana dengan orang sekeliling kita pula? cukup selesakah mereka? peluang bisnes ni terbuka kepada semua. bagi yang berminat nak survey bisnes, bolehlah contact eila for discussion. 

 dont worry... No Obligation :-)

 with love
 eila 0107074662

Friday, 23 August 2013

KAKI BODEK VS PANGKAT

My decision to jump as a Entrepreneur and be part of GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA just because 

im sick to wake up every morning and do the daily basis of work and face with annoying people which is too much of politics environment.  Almost 5 years work like in a prison. can not imagine people can stay and waste whole a life working under people and do the same thing.


 why i choose to be one of Glampreneur...


 how we run the business by TEAMWORK?
 

success can achieved by effort but its become easier if we keep doing in teamwork. concept mentor and protege was practise in our GLAM team.

 can you see the different between workplace and network marketing in GLAM. if you are one of "kaki bodek/kaki kipas", congrate!! you will be a CEO soon! 

"boss, you look adorable today" (walaupun bos muka tak mandi)
 "boss, your new dress is very suit with you. you look younger than ages" (padahal baju tu dah pakai berkali-kali. dah lusuh dah pon)
 "boss, you should ask senah to do double job. look like she is so free with her ipad" (Eh,dia pula arahkan bos.dia main candy crash takpe pulak)
 by that way, you still can not be the owner of company.

 
 then, once you make a mistake, trusted gone and people judge you simply. Appreciated? never!


 but in GLAM,

 we are the right path. we are practised working in teamwork. healthy competition with others. if you make a mistake, we show the right way. if you are zero,we guide you become hero. this is your business. you can design, colour, and shape by your own

 
 which level are you? 

love
 eila
 

 

Thursday, 22 August 2013

MAJALAH JELITA 2013 WITH HANIS HAIZI

our founder GLAM in magazine Jelita edidi August 2013. segala titik peluh dan usaha CDM HANIS HAIZI telah melahirkan entrepreneur dan usahawan berjaya. tidak hairanlah setiap bulan Celebrity mentor ni akan terpampang wajah cantiknya di majalah2 terkenal. setiap kali itu juga kisah kejayaan dikongsi bersama.


 she is a good leader and all types for a good leader was inside her.


 Jom rebut this magazine di setiap kedai buku yang berdekatan..cewahh..promo ni..

love
 eila

Monday, 12 August 2013

SYAWAL DURIAN?

syawal durian? hahaha...seronok this year dapat beraya di kampung halaman..actually bukan kampung. Rumah mak eila kira kawasan taman. tapi oleh sebab macam berangan nak ada kampung kan..so, panggil lah kampung.hehe

 this year giliran pulang beraya di bandar tenggara, kulai. eila and husband memang tak pernah bergaduh semata2 berebut nak beraya di mana. sebab dua2 belah di johor. jadi takde masalah sebab dekat je kan.




 si bulan memang sentiasa bermanja-manjaan dengan aunty2 and nenek dia. comelkan kak tonnnn...comel kan mak eila. semua nyawa eila ni. eila sanggup berkorban harta, nyawa  mahupon wang ringgit. janji dapat buat mereka tersenyum dah happy..

 by the way, kalau kat kampung memanglah susah nak keluar beraya sebab sedara mara memang akan serbu rumah kami dulu.huhu. baru siap2 nak beraya ada tetamu..




si bulan demok sibuk menyusun kuih nenek. susun ke sepahkan cyg oii...hehe


first raya je tetamu datang. wahh...sambil beraya sambil shopping premium beautiful dengan eila..terbaik lah...jiran eila ni dah lama nak bertanya tapi takde kesempatan. hari raya memang waktu yang amat sesuai. banyak masa leh tanya macam2.

 tajuk syawal durian tapi mana duriannya..hahaha..




hahhhh!! ko...ni dia durian. sy adalah hantu durian si bapak sanggup mencari durian untuk anak2. raya pertama sampai raya ke-5 makan durian. dah macam kuih raya pulak.hahaha...tu yang untungnya kalau balik kampung sekali sekala..



 ok..now tengok my lovely sister a.k.a business partner ni. memang banyak membantu eila dari eila zero sampai apa yang eila ada sekarang ni. kira macam tunjuk ajarku sifu!!


so, hari raya ke-3 baru dapat keluar beraya rumah sedara mara pula. walaupon tak banyak rumah dapat pergi, happy sebab dapat luangkan masa yang ciput dengan family..


 yes...rasanya ni lah 1st pic kami together. siblings!! oh..yang takde abang kesayangan eila. mungkin waktu ni dia sibuk dengan tunang tersayang..biasalah..eila dah lama lalui detik manis tu.hehehe..


malam pula terus ke rumah client for business sharing. sambil beraya sambil kongsi rezeki. tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima. raya is raya tapi lepas raya duit pon banyak habiskan. jadi, kalau kita boleh dapat lebih buat apa nak kurang kan.

maaf..memang jauh tersimpang dari tajuk syawal durian. wee...sebab excited dapat makan durian time raya. first time ni raya satu rumah bau durian..

 love eila



Friday, 2 August 2013

SYAWAL IS ROUND THE CORNER!!

kurang dari seminggu berakhirnya Ramadhan ini bermakna syawal pula menjelma.. lah.itu namanya...Hari raya lah uols!! bulan ramadhan ni ela tersangatlah busy. memandangkan awal pagi sampai petang (waktu siang lah maksudnya kan) sibuk measure size untuk Premium Beautiful,business sharing, memasak untuk berbuka dan mereply semua text,whatsapp,inbox from client and business partner..sibuk betoi la haiii...


 business sharing for next my business partner..insyaallah...ramai rebut untuk jadi sebahagian dari Glampreneur berbisnes mudah secara teamwork dan online.pulaknya bonus untuk raya up to RM7000++.


register business partner, measure size, hantar premium beautiful,mineral coffe, marine essence to customer...what a lovely ramadhan. patut lah bulan ramadhan ni dipanggil bulan rezeki..


stok untuk business partner and stok untuk customer. bisnes ni memang tak perlu kedai,kerusi meja,utilities n etc. ambil stok pon based on customer order so takde lah stok tak habis jual ke, stok habis tarikh ke. semua produk hot sale.. asyiklah out of stock kat stokis. maunya tak habis. kalau seorang ambil stok banyak macam ni..kalau da sepuluh orang? seratus? seribu? uols kiralah sendiri..hehe
 banyak pula dapat positif feedback from customer. masing2 rebut promotion raya yang jauh lebih murah dari biasa. produk diiktiraf superbrand, gila kalau tak berkesan..ye tak? senyum..

 eh,macam dah lari tajuk pula ela..hehe..oleh sebab projek raya berjalan dengan jayanya berkat bimbingan leader and teamwork..dapatlah shopping raya..tapi semua sedia maklum ela baru je kehilangan anak kedua, Darwisy kesayangan ela..jadi mood raya memang takde. 

 cuma beli keperluan anak perempuan ela, Darmia je..



 baju kurung tak beli sebab Si Bulan ni memang tak sesuai girlish. semua beli baju yang jenis senang bergerak. masa tak banyak nak shopping so singgah kejap2 terus sauk mana yang cantik di mata..huhu




 shopping sini ada banyak sale!! hehe...



 
 untuk ela raya ni hanya handbag ni je..macam tak sedap lak tak bagi reward kat diri sendiri kn...tapi suami ela tak beli apa2 untuk diri sendiri. mungkin dia pon rasa benda yang sama. pilu sebab tak kesempatan menyambut raya dengan putera kesayangan...mata mula berhabuk pula..ok,stop crying..  suami selalu ingatkan ela supaya tabah..setiap yg berlaku ada hikmahnya..Darwisy tunggu kami di Sana..insyaallah...

um...kuih2 raya favourite semua da dapat...yang beli online,order dari teman..beli kat mall..semua dah cukup..tak payah banyak..setiap jenis satu balang je. jom tengok kuih sodap ni hah..

 

Almond London (order from ig follower)

Peanut Cookies (beli kat Angsana Mall,dont judge by its cover.rasa sedap ok)


Tart Nenas (beli online dari rakan facebook) oleh sebab bisnes melalui media sosial jadi banyaklah yang diorder dari online. senang..hujung jari kan...:-)
Kuih Suji (from ex-collagues) yang ni terbaik. setiap taun memang order sampai 3-4 balang. rasanya yang rare bila makan terus teingat zaman2 60-an. wahhh!! dasyatkan...


Kerepeks (from pemborong kerepek)..hah..ko..berani beli banyak macam ni.hehe..sebenarnya kerepek ni nak buat jual sekali sebab ramadhan ni aktiviti malam ela buka bhoot kat Bazar Karat, Johor Bahru...

 Terasa cepat betul masa berlalu kan...ramadhan berganti syawal..syawal nanti bergantu rabiulawal dan seterusnya..walaupun orang lain cakap umur ela baru 26 tahun kenapa nak bekerja keras..sebelum ni kerja makan gaji kan selesa je..

tapi uolss...kalau ela masih makan gaji tu tak pernah ela dapat shoping raya macam ni. tak pernah ada saving..so takde lah modal nak buka bhoot jual kerepek bagai kan..tak dapat bagi mak duit raya banyak..tak dapat beli handbag branded.eh! haha..



ela bersyukur di sebalik kepahitan yang ela tempuh, ada kemanisan madu dalam perjalanan kehidupan ela. Semoga azam ela nak membantu semua business partner dan bangsa melayu tercapai hendaknya. Amin...

so..dah nak raya ni perbanyakkan ibadah kepada Pencipta kita Allah S.W.T. solat jangan lupa..ingatan utk ela juga.hehe..




Dan di kesempatan ni ela sekeluarga ingin mngucapkan



love rzillah ari

Thursday, 1 August 2013

BB PLUS COLLAGEN

Bulan puasa ni lah badan asyik terhidrat je and kulit mudah kering sebab kekurangan air jadi malam sebelum tidur dah jadi habit ela minum bb plus collagen. 



 rasa macam ribena. nyummylicious! ela pula suka letak ice kalau minum. so tak perlu bancuh air panas. cepat je habis sebab sedap..hehe


 berpusu-pusu si gorgeous semua nak cantik. dengan bb plus collagen ni tak habis sekotak lagi kesan dah nampak. sebab tu tepaksa ela ambil stok banyak kat stokis



ela baru minum 3 hari dah nampak perubahan kat kulit. bukan kulit muka  je. tapi parut kene minyak panas kat tangan pon makin pudar dan alhamdullillah dah hilang terus sekarang. satu badan kulit jadi mulus, cantik dan berseri. tu yang husband puji "uiyo..muka mama makin glowing!!" malu sy.hahahaha
  

nak jugak display muka sendiri.hehe..


sebab apa kesan nampak cepat?



Dan ini perbezaannya dengan collagen yang lain




Keunikan BB Plus

1) dos yang efektifk
 hanya satu sachet (5g) sehari untuk menjadikan kulit cantik dan mulus

2) kandungan peptida kolagen yang kaya dan tersedia
 proses hidrolisis menghasilkan peptida (3k saiz dalton) yang sedia diserap

3) selamat
 risiko terhadap pencemaran merkuri dan radiasi adalah sangat rendah.diimport dari perancis.bebas dari bahan tecemar.

4) perlindungan antioksida tambahan
 jus blackcurrent mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas.

 5)anti alahan dan anti radang
 ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyadirin) mengurangkan ketidakselesaan pada kulit serta mengalakkan penyembuhan kulit

6)ko-faktor tambahan
vitamin c dan rosellemenguatkan rantaian kolagen

7)meningkatkan kualiti kulit 
serat inulin dan epal mengalakkan pencetahan kulit melalui proses detoksifikasi

 8)manfaat tambahan
peptida kolagen ikan adalah sumber kolagen jenis 2 untuk mengurangkan kesakitan akibat osteoarthritis

9)rasa enak
rasa enak 100% blackcurrent dan roselle langsung tiada bau atau hanyir ikan.sangat sedap.macam rasa ribena.nyummylicious!!

10)tanpa gula dan kolesterol 
gula gantian semulajadi dengan indeks glisemikyang rendah,sesuai untuk para diabetes

 Ramuan, cara penyimpanan dan cara penyediaan BB Plus



sebelum tu nak share juga macam mana kerosakan kulit kita makin tua makin menjadi.eh! boleh cakap camtu.haha




kenapa mesti kolagen ikan?


Testimoni BB Plus Collagen



akak ni umur dah masuk 45++ tapi kulit masih tegang and mulus lepas consume minum BB Plus Collagen and plus cuci muka dengan sabun Marine Essence part 1
 Marine Essence part 2


 nampak kan bb plus bukan sahaja untuk kulit muka tapi untuk satu badan. ia membantu memperbaiki dan memulih kulit dari dalam.

 ni testimoni from partner. kulit semakin cerah dan mulus. happynya tengok..baru xonfident level meningkat 201%. eh,siap ada lebih 1%. haha. si suami pon makin lah sayang..untung suami dapat isteri pandai menjaga kecantikan and kesihatan kan..





jangan duk leceh, meh buzz ela untuk ordering

sekotak hanya RM 180/20 sachet
 (mahal? kalau tak mahal tak berkualiti deknon..)
 0107074662 wechat/whatsapp/text
 Email: yukichoc1234@gmail.com