Monday, 12 August 2013

SYAWAL DURIAN?

syawal durian? hahaha...seronok this year dapat beraya di kampung halaman..actually bukan kampung. Rumah mak eila kira kawasan taman. tapi oleh sebab macam berangan nak ada kampung kan..so, panggil lah kampung.hehe

 this year giliran pulang beraya di bandar tenggara, kulai. eila and husband memang tak pernah bergaduh semata2 berebut nak beraya di mana. sebab dua2 belah di johor. jadi takde masalah sebab dekat je kan.




 si bulan memang sentiasa bermanja-manjaan dengan aunty2 and nenek dia. comelkan kak tonnnn...comel kan mak eila. semua nyawa eila ni. eila sanggup berkorban harta, nyawa  mahupon wang ringgit. janji dapat buat mereka tersenyum dah happy..

 by the way, kalau kat kampung memanglah susah nak keluar beraya sebab sedara mara memang akan serbu rumah kami dulu.huhu. baru siap2 nak beraya ada tetamu..




si bulan demok sibuk menyusun kuih nenek. susun ke sepahkan cyg oii...hehe


first raya je tetamu datang. wahh...sambil beraya sambil shopping premium beautiful dengan eila..terbaik lah...jiran eila ni dah lama nak bertanya tapi takde kesempatan. hari raya memang waktu yang amat sesuai. banyak masa leh tanya macam2.

 tajuk syawal durian tapi mana duriannya..hahaha..




hahhhh!! ko...ni dia durian. sy adalah hantu durian si bapak sanggup mencari durian untuk anak2. raya pertama sampai raya ke-5 makan durian. dah macam kuih raya pulak.hahaha...tu yang untungnya kalau balik kampung sekali sekala..



 ok..now tengok my lovely sister a.k.a business partner ni. memang banyak membantu eila dari eila zero sampai apa yang eila ada sekarang ni. kira macam tunjuk ajarku sifu!!


so, hari raya ke-3 baru dapat keluar beraya rumah sedara mara pula. walaupon tak banyak rumah dapat pergi, happy sebab dapat luangkan masa yang ciput dengan family..


 yes...rasanya ni lah 1st pic kami together. siblings!! oh..yang takde abang kesayangan eila. mungkin waktu ni dia sibuk dengan tunang tersayang..biasalah..eila dah lama lalui detik manis tu.hehehe..


malam pula terus ke rumah client for business sharing. sambil beraya sambil kongsi rezeki. tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima. raya is raya tapi lepas raya duit pon banyak habiskan. jadi, kalau kita boleh dapat lebih buat apa nak kurang kan.

maaf..memang jauh tersimpang dari tajuk syawal durian. wee...sebab excited dapat makan durian time raya. first time ni raya satu rumah bau durian..

 love eila



No comments:

Post a Comment