Friday, 2 August 2013

SYAWAL IS ROUND THE CORNER!!

kurang dari seminggu berakhirnya Ramadhan ini bermakna syawal pula menjelma.. lah.itu namanya...Hari raya lah uols!! bulan ramadhan ni ela tersangatlah busy. memandangkan awal pagi sampai petang (waktu siang lah maksudnya kan) sibuk measure size untuk Premium Beautiful,business sharing, memasak untuk berbuka dan mereply semua text,whatsapp,inbox from client and business partner..sibuk betoi la haiii...


 business sharing for next my business partner..insyaallah...ramai rebut untuk jadi sebahagian dari Glampreneur berbisnes mudah secara teamwork dan online.pulaknya bonus untuk raya up to RM7000++.


register business partner, measure size, hantar premium beautiful,mineral coffe, marine essence to customer...what a lovely ramadhan. patut lah bulan ramadhan ni dipanggil bulan rezeki..


stok untuk business partner and stok untuk customer. bisnes ni memang tak perlu kedai,kerusi meja,utilities n etc. ambil stok pon based on customer order so takde lah stok tak habis jual ke, stok habis tarikh ke. semua produk hot sale.. asyiklah out of stock kat stokis. maunya tak habis. kalau seorang ambil stok banyak macam ni..kalau da sepuluh orang? seratus? seribu? uols kiralah sendiri..hehe
 banyak pula dapat positif feedback from customer. masing2 rebut promotion raya yang jauh lebih murah dari biasa. produk diiktiraf superbrand, gila kalau tak berkesan..ye tak? senyum..

 eh,macam dah lari tajuk pula ela..hehe..oleh sebab projek raya berjalan dengan jayanya berkat bimbingan leader and teamwork..dapatlah shopping raya..tapi semua sedia maklum ela baru je kehilangan anak kedua, Darwisy kesayangan ela..jadi mood raya memang takde. 

 cuma beli keperluan anak perempuan ela, Darmia je..



 baju kurung tak beli sebab Si Bulan ni memang tak sesuai girlish. semua beli baju yang jenis senang bergerak. masa tak banyak nak shopping so singgah kejap2 terus sauk mana yang cantik di mata..huhu




 shopping sini ada banyak sale!! hehe...



 
 untuk ela raya ni hanya handbag ni je..macam tak sedap lak tak bagi reward kat diri sendiri kn...tapi suami ela tak beli apa2 untuk diri sendiri. mungkin dia pon rasa benda yang sama. pilu sebab tak kesempatan menyambut raya dengan putera kesayangan...mata mula berhabuk pula..ok,stop crying..  suami selalu ingatkan ela supaya tabah..setiap yg berlaku ada hikmahnya..Darwisy tunggu kami di Sana..insyaallah...

um...kuih2 raya favourite semua da dapat...yang beli online,order dari teman..beli kat mall..semua dah cukup..tak payah banyak..setiap jenis satu balang je. jom tengok kuih sodap ni hah..

 

Almond London (order from ig follower)

Peanut Cookies (beli kat Angsana Mall,dont judge by its cover.rasa sedap ok)


Tart Nenas (beli online dari rakan facebook) oleh sebab bisnes melalui media sosial jadi banyaklah yang diorder dari online. senang..hujung jari kan...:-)
Kuih Suji (from ex-collagues) yang ni terbaik. setiap taun memang order sampai 3-4 balang. rasanya yang rare bila makan terus teingat zaman2 60-an. wahhh!! dasyatkan...


Kerepeks (from pemborong kerepek)..hah..ko..berani beli banyak macam ni.hehe..sebenarnya kerepek ni nak buat jual sekali sebab ramadhan ni aktiviti malam ela buka bhoot kat Bazar Karat, Johor Bahru...

 Terasa cepat betul masa berlalu kan...ramadhan berganti syawal..syawal nanti bergantu rabiulawal dan seterusnya..walaupun orang lain cakap umur ela baru 26 tahun kenapa nak bekerja keras..sebelum ni kerja makan gaji kan selesa je..

tapi uolss...kalau ela masih makan gaji tu tak pernah ela dapat shoping raya macam ni. tak pernah ada saving..so takde lah modal nak buka bhoot jual kerepek bagai kan..tak dapat bagi mak duit raya banyak..tak dapat beli handbag branded.eh! haha..



ela bersyukur di sebalik kepahitan yang ela tempuh, ada kemanisan madu dalam perjalanan kehidupan ela. Semoga azam ela nak membantu semua business partner dan bangsa melayu tercapai hendaknya. Amin...

so..dah nak raya ni perbanyakkan ibadah kepada Pencipta kita Allah S.W.T. solat jangan lupa..ingatan utk ela juga.hehe..




Dan di kesempatan ni ela sekeluarga ingin mngucapkan



love rzillah ari

1 comment:

  1. Assalamualaikum...

    Darwismu telah pegi?. Moga tabah menghadapi, Allah ingin menghadiahkan you syurga, in shaa Allah.

    Lawo handbag tu. Moga menambah ceria di pagi raya.

    ReplyDelete