Saturday, 14 September 2013

DYNAMIC LEADERS GROUP

 Dynamic Leaders Group

Dynamic Leaders Group is one of the sub-group under Green Leaders Academy Malaysia working closely together in building people to become entrepreneurs.

 Our history started back in 2009 and almost 5 years in this Social Entrepreneurs Industry we have successfully build a large group of online entrepreneurs locally and globally which is running this business from anywhere and at anytime. we are the leading social media marketer and we train in the trainer. 

 we walk the talk, ot only talk the talk. we do provide platform for new entrepreneurs or beginnners who wish to start a business with zero knowledge. we provide insentive training and one by one coaching. we came from various background and here we put our hands together to build a dynamic dedicated entrepreneurs. 

 we have our social media expert, strategy expert and strong motivator expert from various experience to share with you and be with you along your journey.

 in Dynamic Leaders Group (DLG), we are more like sisters and brothers, from strangers become family. we appreciated each other through sincerely and honestly...no matter how hard the situation is..we will stick together through tprain and shine..

 I strongly believe that there is no way to climb the ladder of success with shortcut.. in DLG we will do it together and as long as we keep holding on each onther.. there is no one will be left out from the team...insyaAllah...




























with love
 eila 0107074662




Friday, 13 September 2013

MINERAL COFFEE

Mineral Coffee ialah kopi pertama didunia di antara kopi yang mengandungi garam buluh. Gabungan unik garam dan adunan kopi robusta tanpa gula ini memberikan kopi satu rasa yang lazat serta kebaikan untuk kesihatan seluruh keluarga. 


Fenomena menambah garam ke dalam kopi bukanlah sesuatu yang pelik. Ianya satu tradisi orang-orang di negara scandinavia, Turkey dan juga Hungary menambah secubit garam dalam kopi mereka. Hasilnya, kopi yang mereka minum itu mempunyai rasa yang lebih kuat dan dapat mengurangkan rasa pahit kopi tersebut.
 

Mineral Coffee dan Garam Buluh?

Garam buluh ialah garam asli yang dimasak didalam buluh menggunakan cara memasak tradisional tanpa alatan moden. Teknik memasak garam buluh berasal dari Korea beribu-ribu tahun dahulu, dan didapati menyingkirkan sebarang pencemaran laut juga menaikkan kandungan mineral yang sedia ada dalam garam.

Garam buluh mengandungi kandungan mineral magnesium yang tinggi dan mineral-mineral lain yang baik untuk badan kita seperti zat besi, kalsium dan potassium. Mineral-mineral yang ada membantu badan kita menyerap nutrien ke dalam badan.

* Tahukah Anda???

Sesetengah garam yang ada dipasaran kini adalah garam tiruan disebabkan ianya lebih mudah dan murah untuk dihasilkan.

Akibatnya penggunaan garam berlebihan dan tiruan ini boleh menyebabkan banyakpenyakit berbahaya untuk jangka masa panjang.


* Mineral Coffee Side Income???
* Jana Pendapatan dengan Mineral Coffee??? 

coffee addicted? change your coffee to mineral coffee for healthy...

 suitable to our parents too.. lemak dan kurang manis..

 business opportunity to be entrepreneur for mineral coffee also welcoming


 WA/wechat/pm eila 0107074662
 email: yukichoc1234@gmail.com

Monday, 2 September 2013

HOME SWEET HOME


wah!! berpusu-pusu ye tetamu yang nak tengok rumah saya..hahahaha..verangan.. ok,sambung country garden version 2. tak sudah-sudah.. semalam dah pergi hari ni ela repeat lagi ni. memang tak boleh tahan sebab excited ada tempat baru kat johor. actually ni show house utk country garden.


 olololo...comelnya..sangat stylo and creative letak painting kat wall macam ni. dah macam masuk museum lah pula kan.



inilah bilik baru kami untuk kondo baru kami.agak sempit sikit tapi sangat moden dan romantika de amour. hehe..


 ok,heel susun cantik-cantik kat bawah wardrobe. can choose which one yang nak pakai jumpa client. for event..for shopping..for mamak's time.. eh! pergi mamak guna heel? gila fesyen pulok! 


 ni bilik for my daughter,si bulan. completed with ballet's shoes and table untuk study bila dah school nanti. bulan,boleh tak kita tukar bilik. lol.



completed with make-up box + accessories box + dress + princess doll....

 the best part is Kitchen!! setiap rumah mestilah kena ada kitchen. takkan lah pagi,petang,siang,malam makan kat mamak. ait! mamak lagi.. lovely kitchen with the completed candle and flower. tidur kat dapur pon ok sajeeeee.....hehe. ok,stop! now kita pergi tepi pantai pula..tengok apa yang menarik.



wahh! persembahan api!! tapi tak boleh tengok depan-depan. karang hangus bulu mata mak! eh! ini bulu mata asli lah.. seronoknya rumah tepi pantai. bosan-bosan boleh jalan ambil angin malam-malam macam ni kan..


semua facilities cukup temasuklah restaurant untuk menjamu selera. so,kalau rumah takde dapur tadi boleh turun je makan kat sini kan. sebelum tu sila fokus bunting depan tu. DURIAN GORENG!! maaf...dah habis! nangis sambil lari..uhuk..uhuk..


ohhh...maaf..this is not provided.


thank you for coming my house..come again...


with love

ela 0107074662



Sunday, 1 September 2013

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

this year rasanya first year kami sekeluarga menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-56. excited ni nak tengok firework kat Dataran Merdeka johor bahru



pukul 9 malam dah siap-siap nak keluar. tu pon suruh suami balik awal dari kerja. lately busy saje suamiku tu.huhu. ok,post ala-ala model dulu..hehe..


nampak tak si bulan ngada-ngada duduk dengan nenek and sepupu dia.


nak tunggu firework pukul 12. jadi kita singgah Country Garden Dangan Bay,Johor Bahru. hah..ni lagi tempat baru dalam johor. jakun sekejap.. jom kita tengok apa ada dalam



bulan suka tengok air. tapi tak leh dekat-dekat.lagi kalau nak duduk kat bebola bulat tu. pak guard nepal tu asyiklah tiup wiesel dia bila ada yang duduk.haha..bukan jaga safety tapi sibuk jaga air pancut. apa daaa...


 inilah jb in future. kemungkinan siap tahun 2020. bahagian bawah tu shopping complex terbesar. dan bahagian atas pula kondo mewah. wahhh...mata terus blink-blink.




wahhh...tengok gaya macam nak bagi saya hadiah kondo kat saya je..tq cayang... :-)

perancangan jangka panjang ni.suatu hari nanti salah satu kondo kat sini ela beli buat spare untuk lepak-lepak je. warghhh!! dasat tu. Impian mesti kena ada. tak mustahil suatu hari nanti apa yang kita hajati akan tercapai.janji kita usaha untuk dapatkannya.

 awak ni comel lah..geram saya


main playground malam-malam? Nay...



yeay! finally dah tahu tempat sesuai dan selesa untuk appointment dengan client. lovely...



ok,sekarang baru boleh parking..atas bridge ni. no parking sebab semua nak tengok fireworks.so port baik parking ni



hah...nampak tak view kami. tengah tunggu ni fireworks meletup. excited!! sebab tak pernah keluar time national day




si bulan pon excited ni...





merdeka!! merdeka!! merdeka!!






 hah...nak juga nampak muka sendiri. hahahaha...

 seronok juga dapat tengok firework seisi keluarga ye.. tapi yang paling penting ialah sifat cintakan negara dan semangat patriotik yang penting dalam diri.  semoga kita tidak lupa akan pengorbanan perwira negara yang berbakti kepada negara.


with love


eila 0107074662