Sunday, 1 September 2013

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

this year rasanya first year kami sekeluarga menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-56. excited ni nak tengok firework kat Dataran Merdeka johor bahru



pukul 9 malam dah siap-siap nak keluar. tu pon suruh suami balik awal dari kerja. lately busy saje suamiku tu.huhu. ok,post ala-ala model dulu..hehe..


nampak tak si bulan ngada-ngada duduk dengan nenek and sepupu dia.


nak tunggu firework pukul 12. jadi kita singgah Country Garden Dangan Bay,Johor Bahru. hah..ni lagi tempat baru dalam johor. jakun sekejap.. jom kita tengok apa ada dalam



bulan suka tengok air. tapi tak leh dekat-dekat.lagi kalau nak duduk kat bebola bulat tu. pak guard nepal tu asyiklah tiup wiesel dia bila ada yang duduk.haha..bukan jaga safety tapi sibuk jaga air pancut. apa daaa...


 inilah jb in future. kemungkinan siap tahun 2020. bahagian bawah tu shopping complex terbesar. dan bahagian atas pula kondo mewah. wahhh...mata terus blink-blink.




wahhh...tengok gaya macam nak bagi saya hadiah kondo kat saya je..tq cayang... :-)

perancangan jangka panjang ni.suatu hari nanti salah satu kondo kat sini ela beli buat spare untuk lepak-lepak je. warghhh!! dasat tu. Impian mesti kena ada. tak mustahil suatu hari nanti apa yang kita hajati akan tercapai.janji kita usaha untuk dapatkannya.

 awak ni comel lah..geram saya


main playground malam-malam? Nay...



yeay! finally dah tahu tempat sesuai dan selesa untuk appointment dengan client. lovely...



ok,sekarang baru boleh parking..atas bridge ni. no parking sebab semua nak tengok fireworks.so port baik parking ni



hah...nampak tak view kami. tengah tunggu ni fireworks meletup. excited!! sebab tak pernah keluar time national day




si bulan pon excited ni...





merdeka!! merdeka!! merdeka!!






 hah...nak juga nampak muka sendiri. hahahaha...

 seronok juga dapat tengok firework seisi keluarga ye.. tapi yang paling penting ialah sifat cintakan negara dan semangat patriotik yang penting dalam diri.  semoga kita tidak lupa akan pengorbanan perwira negara yang berbakti kepada negara.


with love


eila 0107074662











No comments:

Post a Comment