Friday, 13 September 2013

MINERAL COFFEE

Mineral Coffee ialah kopi pertama didunia di antara kopi yang mengandungi garam buluh. Gabungan unik garam dan adunan kopi robusta tanpa gula ini memberikan kopi satu rasa yang lazat serta kebaikan untuk kesihatan seluruh keluarga. 


Fenomena menambah garam ke dalam kopi bukanlah sesuatu yang pelik. Ianya satu tradisi orang-orang di negara scandinavia, Turkey dan juga Hungary menambah secubit garam dalam kopi mereka. Hasilnya, kopi yang mereka minum itu mempunyai rasa yang lebih kuat dan dapat mengurangkan rasa pahit kopi tersebut.
 

Mineral Coffee dan Garam Buluh?

Garam buluh ialah garam asli yang dimasak didalam buluh menggunakan cara memasak tradisional tanpa alatan moden. Teknik memasak garam buluh berasal dari Korea beribu-ribu tahun dahulu, dan didapati menyingkirkan sebarang pencemaran laut juga menaikkan kandungan mineral yang sedia ada dalam garam.

Garam buluh mengandungi kandungan mineral magnesium yang tinggi dan mineral-mineral lain yang baik untuk badan kita seperti zat besi, kalsium dan potassium. Mineral-mineral yang ada membantu badan kita menyerap nutrien ke dalam badan.

* Tahukah Anda???

Sesetengah garam yang ada dipasaran kini adalah garam tiruan disebabkan ianya lebih mudah dan murah untuk dihasilkan.

Akibatnya penggunaan garam berlebihan dan tiruan ini boleh menyebabkan banyakpenyakit berbahaya untuk jangka masa panjang.


* Mineral Coffee Side Income???
* Jana Pendapatan dengan Mineral Coffee??? 

coffee addicted? change your coffee to mineral coffee for healthy...

 suitable to our parents too.. lemak dan kurang manis..

 business opportunity to be entrepreneur for mineral coffee also welcoming


 WA/wechat/pm eila 0107074662
 email: yukichoc1234@gmail.com

1 comment:

  1. bagus utk kshtn ye... don follow sini tau.. =)

    ReplyDelete