Sunday, 25 May 2014

HARI KAMI YANG SIBUK

Photo: Us duckface.. happy sunday!! Hari ni list-to-do sampai ke kulai. Semua tengah menari-nari untuk diselesaikan. Keh..keh..keh.. #bonding#johor#igersmalaysia#anak#usaha

Rasanya dekat 3 tahun jugak lah tak pernah berpisah dengan si bulan ni. yela...last ela kerja umur si bulan setahun. kemana pergi memang bawak si demok ni. Ramai cakap "untunglah ko ela..sambil kerja bawa anak. 24 jam dengan si bulan"




Seriously, memang best lah kan. ada masa untuk anak, suami dan keluarga. kerja sendiri ni kitalah Boss jadi kita sendiri boleh manage time dengan sesuka hati. nak set appointment jam berapa pon takpe even jam 3-4 pagi. hehe.tapi takdelah sampai melampau macam tu sekali kan..biasanya ela akan tengok waktu yang available bagi ela dan client

mungkin sebab si bulan dah biasa dari umur setahun dah ulang alik dengan mama dan papa dia jumpa client and buat kerja luar. nak diikutkan masa kami memang banyak kat dalam keretalah sebab kesana ke sini. 



hujan panas kami redah. dalam niat mencari rezeki ela juga berniat untuk membantu yang lain. sama-samalah kita berkongsi rezeki kan..














Nampakkan...tak pernahnya takde..asyikkkklahhh dia... termasuklah menghantar barang ke customer, menngepos barang, mengepunch barang and semualah. 



hah..nampak tak. sebenarnya dalam masa yang sama ela nak dedahkan dia dengan dunia sebenar. mungkin si bulan masih tak mengerti erti kehidupan. kenapa kita kena cari duit banyak-banyak. kenapa kita kena ada prinsip. kenapa kita kena ikut peraturan, undang-undang, bersabar dan macam-macam lagi. Dari kecillah kita nak didik mereka menjadi seorang yang matang.

Mungkin jugak ramai cakap "Anak ko kan kecil lagi. masih nak bermain-main. tak sesuai bawa pergi jumpa client dan ikot ko kerja"

kalau uols semua perasan anak orang cina dari kecil dah diajar cara berniaga. betul tak? sampai buat kerja sekolah kat kedai jahit daddy diorang. sebab tu budak cina bijak dalam subjek math dan bila besar bijak berniaga.

walau macam manapon dia adalah kanak-kanak. memang suka bermain, ketawa, menangis bila nak apa-apa. Jadi jangan terpedaya. sebenarnya nak diikutkan sehari ela spend 2 jam je untuk kerja selebihnya kami akan merayau-rayau atau fooling around macam ni..huhu...


















ok, dia dah nangis..cukup lah tu semua muka dia. haha. so masa selebihnya biasa nilah kerja kitorang. shopping..makan...lepak...

sebenarnya, life yang calm dan positif macam ni lah yang ela impikan dan semua jadi kenyataan. kepuasan akan datang pada kita bila kita berkerja sendiri. hasil usaha kita sendiri kita dapat rewardnya. 

with love 
rzillah 0107074662

No comments:

Post a Comment