Tuesday, 20 May 2014

RESTORAN D'HARMONI

Nampaknya impian family mentua ela jadi kenyataan. selama ni masak untuk makan sendiri je kan. kadang-kadang tetamu datang rumah dihidangkan makanan hasil air tangan mak mentua memang akan dapat pujian melambung-lambung sampai ke bumbung. huhu..tinggi hidung

My MIL asal orang singapore and FIL pulak orang muar. memang dah kena lah kan. Banyak menu-menu dan resepi dari kampung sendiri di bawa ketengah dalam restoran kami. Yang usahakan semua adik beradik je. jadi bolehkan mengeratkan silaturahim sambil sama-sama memajukan perniagaan restoran kami ini.

so celoteh panjang lak kan. uols semua mesti nak tengok main menu atau menu utama kami. betul tak?

MENU UTAMA @restorandharmoni

* Mee Bandung Muar
*Mee Rebus Tulang
*Mee Kuah Singapore
*Bonestick / Tulang Merah Singapore
*Sup Tulang / Gearbox
*Mee Goreng Singapore
*Photo: Mee bandung muar.. kami bukan guna pes yang dah siap ye. Tapi original pes buatan sendiri yang udang diimport dari muar tempat kelahiran big boss restoran ini. Jom singgah #sajianlestari#johor#malaysia
Photo: Mee rebus tulang is available too.. #meerebus#makanan#sajianlestari#jalanjalancarimakan#johor#malaysia

hah!! yang atas ni lah mee kuah singapore.

biasanya kalau berkaitan makanan singapore je mesti kaler merah. kalau uols semua memang penggemar tegar makanan pedas memang sesuai order mee kuah singapore ni

Desserts?? kalau dah makan mestilah nak maniskan mulut lak dengan dessert kan

restoran kami ada jual sekali Quickie cake ada 4 perisa. si bulan kalau makan memang licin. hari-hari nak sebat Quickie ni. hah..nampak tu model tak berbayar promote Quickie.hahahha

Photo: By @restorandharmoni "Time to quickie premium cheese desserts ada 4 flavour
-strawberry
-chocolate
-super choc
-milky cheese

#johor#sajianlestari#dessert#meebandung#suptulang#tulangmerah#meerebus#jalanjalancarimakan" via @PhotoRepost_app

Follow us!!

Photo: Makan..makan...dan makan... hari2 dessert quickie..

Banyak lagi pic makanan termasuk goreng-gorengan yang ela lom updated lagi. tunggu season 2 hokey...hehehe

so, siapa-siapa yang teringin nak rasa masakan singapore boleh datang ramai-ramai ke restoran kami

Photo: By @restorandharmoni "By @suhaizan_sukemi ":: Semalam servey-servey jerk dekat IG, siap keje arini terus berdezupp ke @restorandharmoni sbb nk try 'Bonestick' die.. mmg marvellous! 'Yummy ^_^'" via @PhotoRepost_app

Tq dear for coming!!!
Yang lain bila lagi meh singgah!!!" via @PhotoRepost_app

Lets follow @restorandharmoni @restorandharmoni @restorandharmoni @restorandharmoni  @restorandharmoni 

30 jalan kebudayaan 18
Taman universiti skudai


One of our customer yang melayan Bonestick / Tulang Merah Singapore. hah..senyum sampai ke telinga tau.huhu

RESTORAN D'HARMONI
NO 30 JALAN KEBUDAYAAN 18
TAMAN UNIVERSITI
81300 SKUDAI
JOHOR

instagram : @restorandharmoni

with love
ela 0107074662




No comments:

Post a Comment